MORE

Ursuletul Google, cel mai destept ursulet din istoria jucariilor de plus

Ursuletul Google este fara indoiala cel mai destept ursulet din istoria jucariilor de plus. Divizia de oameni de stiinta nebuni de la Google „se joaca” cu ideea de ursuleti de plus inteligenti, intr-unul dintre cele mai ciudate patente de pana acum. Pentru a raspunde la miscarile micutului, „dispozitivul antropomorfic si-ar putea atinti privirea spre sursa semnalului social” pentru ca apoi sa „interpreteze comanda (via serverele sale) si sa o mapeze pe un dispozitiv de control media” conform documentului. Din acest punct, jucaria ar putea „exprima curiozitate, ar putea sa isi incline capul, sa isi increteasca fruntea si/sau sa isi scarpine capul cu un brat”. Documentul adauga si ca dispozitivul ar trebui sa fie „dragut” pentru ca acesta sa fie „atragator pentru copiii mici”.

Pe langa interactiunea cu copiii, jucariile pot fi folosite sa controleze dispozitive media precum televizioare, DVD playere si chiar dispozitivele dintr-o casa smart precum termostate, etc. Toate aceste idei poate ca pareau o idee buna cand patentul a fost inaintat in 2010 (acesta a fost acordat joia trecuta) dar multe lucruri s-au schimbat de atunci in ceea ce priveste… intimitatea. Big Brother Watch a spus BBC ca „grijile legate de intimitate sunt justificate atunci cand dispozitivul are capacitatea de a inregistra conversatii, mai ales cand acele dispozitive sunt destinate copiilor”. Avocatul care a vazut patentul s-a exprimat mai pe sleau, spunand ca ideea este „infioratoare” si ca isi gaseste mai degraba locul „intr-un film horror”. Evident, el n-a auzit de 5 Nights at Freddy’s. ursulet Google Nexus

Pe de alta parte, Google ar putea sa faca un astfel de dispozitiv mai putin „infiorator” prin limitarea accesului serverelor la comenzile vocale, pe care le inregistreaza oricum prin OK Google. Jucarii precum „Hello Barbie”, care interactioneaza cu copiii, sau dispozitivele activate prin voce, precum difuzorul Echo de la Amazon, nu mai sunt o noutate. Desigur, toate acestea s-ar putea sa fie… degeaba, din moment ce Google a afirmat pentru BBC, ca „unele dintre acele idei se dezvolta mai tarziu in produse sau servicii adevarate, altele nu avanseaza. Anunturile de produse posibile n-ar trebui sa fie prevazute in aplicatiile noastre pentru patente.”

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button