Gaming

Microsoft sustin ca nu le pasa de vanzarile Playstation 4!

Phil Spencer, după ce a preluat postul de la Don Mattrick, se pare că a avut parte de destul de multe situaţii jenante, internetul taxând întreagă discuţie despre DRM şi TV, fără să mai discutăm despre vânzările Xbox One care lasă de dorit, comparativ cu penultima generaţie de console lansate de Microsoft.

TotuÅŸi, Spencer se pare că nu are impresia că este într-o cursa, conform acestuia, Microsoft nu doreÅŸte să „câştige” ci să îşi Å£ină clienÅ£ii satisfăcuÅ£i, livrănd conÅ£inut de calitate ÅŸi o experienţă de neuitat, a declarat acesta către Eurogamer.

Problema cu această declaraţie, este tocmai faptul că este făcută către Eurogamer, o publicaţie, care după cum sugerează si numele, se adresează publicului european, regiune în care Microsoft a stat mai tot timpul în umbra celor de la Sony, care au dominat piaţă cu Playstation.

Declaratiile lui Spencer sunt cel mai probabil începutul unei campanii de PR prin care Microsoft doreÅŸte să recâştige publicului, începând cu o lovitură sub centură, Spencer declarând ca „să vinzi console pierzând mai mulÅ£i bani în hardware-ul pe care îl construieÅŸti, este o abordare nenaturală în afaceri”, lovind în Sony care vând consola în pierdere.

Dar, trebuie luat în considerare şi succesul Windows 10, aplicaţia Xbox de pe acesta, faptul că Microsoft doreşte să construiască un întreg ecosistem în jurul Xbox şi mai ales faptul că Sony nu au experienţa software necesară pentru a realiza multe dintre aceste lucruri. Iar această viziune se pare că este întărită de un citat oferit chiar de catre Spencer:

„Pana la urma, cand cineva isi ia angajamentul sa cumpere consolele produse de noi, jocurile noastre, acel cineva doreste sa stie ca Microsoft si Xbox ii vor sprijinii pana la capat. Sa facem compromisuri minore, pe termen scurt, fara sa ne gandim la planurile de viitor, nu are sens. Line-up de anul viitor este incredibil si nici nu am discutat despre toate jocurile ce vor fi lansate in 2016.”

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button