13 comments

Adblock Plus s-a apucat de vândut reclame

by on 14/09/2016
 

Pe vremuri, în ere de mult uitate când Brontozaurul nu era un dinozaur, exista ceva numit „plug-in de blocat reclame”, sau adblock, mai pe scurt. Această minunăție a tehnologiei permitea unui utilizator de browser web să blocheze toate reclamele de pe o pagină de internet. Desigur, asta era pe undeva prin paleozoic, în prezent, astfel de utilitare s-au pus pe vândut reclame.

Adblock Plus, populara aplicație care permite în teorie blocarea de reclame, anunță că a trecut la vânzarea de reclame. De săptămâna aceasta compania care întreține acest plug-in a decis să deschidă o piață proprie de reclame prin care cei care până acum erau afectați de blocarea reclamelor mai pot scoate ceva profit.

Site-urile care se vor alătura acestei inițiative vor putea obține până la 80% din venitul generat de reclamele afișate de Adblock Plus, așa că și atunci diversele pagini sunt vizitate de utilizatori care blochează reclame, tot își vor face apariția ceva reclame. Compania Eyeo promite că va livra doar reclame verificate, non-intruzive, care să nu facă browser-ul să meargă precum un brontozaur printr-o mlaștină și poate chiar care să nu aibă malware.

Conform dezvoltatorilor acestui utilitar, lansarea pieței de reclame (de pe urma căreia câștigă 6% din venitul generat de reclame) înseamnă că Adblock Plus se îndreaptă într-o direcție bună, pe un drum început cu implementarea listei albe de reclame permise.

Nu a fost prea mult scandal în jurul acestui anunț, deși atunci când fostul CEO al Mozilla a dezvăluit că noul său browser, Brave, va face exact același lucru, lumea a sărit cu furci și topoare la gâtul lui.

[The Verge]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response