6 comments

Bill Gates tine partea FBI-ului in scandalul cu Apple

by on 23/02/2016
 

Bill Gates e de parere ca Apple ar trebui sa ajute FBI-ul sa capete acces liber la telefonul tragatorului din San Bernardino.

Intr-un interviu acordat Financial Times, Bill Gates a remarcat ca e vorba de un caz foarte specific: „Ei nu cer ceva general”.

Facebook, Google si Twitter s-au alaturat cu totii eforturilor Apple dupa ce un judecator a hotarat ca Apple trebuie sa ajute FBI-ul in deblocarea telefonului tragatorului pentru a asista investigatiile legat de terorism.

Companiile sunt toate in acord cu faptul ca slabirea masurilor de securitate drept urmare al acestui ordin reprezinta un „precedent ingrijorator.”

Ironia situatiei sta in faptul ca autoritatile americane si-au ingreunat propria investigatie resetand parola contului de iCloud de pe device, facand asadar imposibila activarea functiei de auto-backup.

Un fel de „Nene, am facut accident cu masina pe care ti-am furat-o, ia plateste-mi factura de spital.”

Cu toate ca Gates sustine o pozitie favorabila FBI-ului, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella nu a remarcat nimic pe baza acestui caz. Un purtator de cuvant al companiei a aratat catre o declaratie a organizatiei RGS (Reform Government Surveillance) din care Microsoft face parte. Declaratia RGS se opune ordinul judecatoresc catre Apple de a sparge criptarea telefonului.

Grupul RGS este compus din nume mari in industria de tech, precum AOL, Apple, Dropbox, Evernote, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Twitter, Yahoo si altii.

[engadget]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response