Zona IT din 2 iulie 2016
 
 
 
Apple s-ar putea sa renunte la stocarea de 16 GB de la urmatorul model
 
0 comments

Blizzard da in judecata un dezvoltator de cheaturi Overwatch

by on 07/07/2016
 

Relatia pe care Blizzard o are cu trisorii nu este una tocmai roza, studioul avand o politica ce dicteaza zero toleranta in cazul acestor indivizi care ne strica noua meciurile si ne scot peri albi.

Aceasta politica de zero toleranta se pare ca i-a adus pe Blizzard in sala de judecata, studioul aducand in fata unui judecator un cunoscut dezvoltator de cheaturi Overwatch. 

Bossland, dezvoltatorul german responsabil pentru aplicatia Watchover Tyrant, care la baza nu este nimic mai mult decat un cheat engine, se pare ca a incalcat cateva legi … mai multe. Printre acestea se numara legea drepturilor de autor si legea care protejeaza dezvoltatorii de hacking sau tehnici de a îndepărta protectiile jocurilor sau filmelor.

Argumentul celor de la Blizzard pe de alta parte este cat se poate de legitim, acestia afirmand ca astfel de programe afecteaza vanzarile jocului, studioul pierzand zeci de milioane de dolari din aceasta cauza, userii fiind reticenti in a cumpara un joc plin ochi de cheateri.

Indiferent dacă software-ul a făcut sau nu atât de mult daune financiare, nu există nici o îndoială că Bossland este conștient de ceea ce face: ca răspuns la represiunea Blizzard de mai devreme, a jurat că va face Watchover mai greu de detectat. Nu faci asta decât dacă știi ca produsul este „ilegal”, susține Blizzard.

Dezbaterea reală s-ar putea sa fie legata de jurisdicție. Bossland insistă asupra faptului că SUA nu are nici o autoritate asupra unei companii care se presupune ca nu are nici o legătură cu țara, și că Blizzard ar fi putut cu ușurință sa fi deschis un proces legate de software-ul pentu trisat, în urmă cu 5 ani. Blizzard, probabil, nu ar fi de acord, totusi – Watchover afectează în mod direct un producător american de jocuri, și nu este clar daca Bossland face ceva pentru a opri vanzarile din Statele Unite.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

All Rights Reserved.