27 comments

Cannon Lake sosește până la sfârșitul anului

by on 11/01/2017
 

Cei care tot speră să aibă motiv să treacă de la procesorul Intel actual la o generație nouă s-ar putea să găsească unul în 2017, fiindcă nu par să mai fie întârzieri pentru Cannon Lake.

Intel a dezvăluit că dificultățile întâlnite la dezvoltarea procesului de producție pe 10 nanometri au fost rezolvate, așa că nu mai există nici un impediment tehnologic pentru realizarea de procesoare și mai compacte ca cele curente.

Cannon Lake va sosi anul acesta, reprezentând o micșorare pentru arhitectura folosită în acest moment la procesoarele Kaby Lake, ce în sine este doar o mică revizie a Skylake. Această micșorare în sine ar trebui să aducă o varietate de avantaje, cum ar fi eficiență energetică mai bună și potențialul de-a genera performanță superioară.

Cannon Lake nu este o arhitectură nouă, pentru asta va trebui să așteptăm Icelake în anul 2018, dacă nu apar alte întârzieri neprevăzute. Procesul de producție pe 10 nanometri va rămâne alături de noi cel puțin până în 2020. Până acum Intel nici măcar nu a dezvăluit publicului larg ce planuri dincolo de anul 2019, când va lansa Tigerlake, optimizarea lui Icelake.

[Bit Tech]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response