2 comments

Cat costa productia unui iPhone SE?

by on 05/04/2016
 

Noul iPhone SE a fost lansat in mod oficial in lumea intreaga, fiind disponibil chiar si in Romania la pretul aproximativ de 2100 lei. Dar sunteti cumva curiosi exact cat costa productia unui astfel de telefon?

Vreti sau nu, aveti acum raspunsul. Compania IHS a realizat un studiu al telefonului din care reiese care ar fi costul componentelor folosite pentru productia lui iPhone SE.

In total, componentele costa 156 de dolari, iar asamblarea sa costa inca 4 dolari. Probabil va intrebati cum poate fi atat de ieftina construirea acestui telefon atat de scump. Eh, acum stiti de ce majoritatea electronicelor sunt facute in Asia, iar Apple intra in panica de fiecare data cand cineva ii ameninta cu obligatia de-a muta productia in SUA.

La acest cost de 160 de dolari se mai adauga transport, care nu este tocmai pe cat de scump ati crede per telefon. Restul pana la 400 de dolari este acolo sa acopere marketing, dezvoltarea software si faptul ca Apple scoate cam 90% din profitul din industria telefoanelor.

[IHS]

comments
 
Leave a reply »

 
 • George Laurentiu Calistru
  05/04/2016 at 12:46

  Salut. Chiar si asa si este. Iata de ce au un castig asa de mare… 😉

  Răspunde

 • Snapster (T.O.R_Snap)
  05/04/2016 at 19:30

  La cat platesc astia reclamele se indoctrineze lumea sa le cumpere produsele la asa mare pret… desigur.

  Răspunde

Leave a Response