10 comments

Celebrul Apple II primeste un update dupa doar 23 de ani de la lansare

by on 20/09/2016
 

Un sfert de secol a trecut aproape de la lansarea lui Apple II si al sau ProDOS, care tocmai a primit un update spre surprinderea multora am putea spune.

John Brooks este autorul update-ului, acesta punand cap la cap patch-ul dupa mai bine de 23 de ani de la lansare, asta dupa ce ultimul update a fost in anul 1993, ProDOS fiind adus atunci la versiunea 2.0.3, aceasta marcand si ultimul update oficial al sistemului de operare din partea Apple. 

Vineri, intamplator si ziua care marcheaza data aniversara de 30 de ani de la lansarea lui Apple IIGS, a fost lansat noul update ProDOS 8 la versiunea 2.4.

Imbunătățirile aduse la ProDOS includ Bitsy Bye, un nou lansator de program, și Bitsy Boot, un utilitar pentru bootarea rapidă și ușoară a dispozitivelor Apple II. Bitsy Bye se execută în mai puțin de 1KB de RAM, în timp ce utilitarul de bootare se execută în sub 400 de bytes, ceea ce le face exemple de codificare foarte eficienta.

Release-ul include, de asemenea, o serie de utilități și programe pentru a muta fișiere de pe dischete pe USB și alte unitati de stocare, precum și utilitare de disc pentru a repara discuri, utilitare de gestionare a fișierelor, precum și un instrument Unshrink pentru a extinde arhive comprimate cu Shrinkit.

Imaginea 2.4 ProDOS este disponibila în partea de jos a acestui post de către Brooks Call-A.P.P.L.E. Potrivit lui Brooks, pagina splash este datata cu 16 august-16, „deoarece Woz” s-a referit, probabil, la sweet16, metaprocesorul pe 16 biti pentru care Wozniak a scris și utilizat în Apple II.

[ZDnet]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response