1 comment

Chrome usureaza pirateria video

by on 27/06/2016
 

Google Chrome are in acest moment o mica problema care permite pirateria de continut video, si nu este tocmai singurul browser care sa aiba aceasta problema.

O echipa de cercetatori de securitate a descoperit ca sistemul de DRM numit Widevine, cel menit sa impiedice copierea continutului protejat rulat prin Chrome, nu prea functioneaza. In mod normal, acesta ar trebui sa impiedice copierea si refolosirea fisierelor media care sunt descarcate de pe Netflix sau alte servicii similare. Dar in acest caz nu pare sa isi faca prea bine treaba, fisierele decriptate fiind descarcate si foarte usor de copiat.

Acest plug-in este folosit si de alte browsere, precum Opera, fiind chiar disponibil separat pentru descarcare si folosire de oricine vrea sa isi faca propriul browser bazat pe Chromium. Teoretic, oricine se poate folosi acum de Widevine si de Chromium pentru a face software a carui scop este sa descarce direct video de pe Netflix si semenii sai.

Din fericire pentru aceste servicii, nu s-au oferit detalii publice despre cum functioneaza aceasta vulnerabiltiate, dar Google a fost informat despre ce nu functioneaza pentru a putea repara problema.

[Engadget]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response