34 comments

Cinci site-uri unde poti viziona filme online HD gratuit si legal

by on 08/03/2016
 

Daca arunci o privire pe Google si ai putin spirit de orientare in online, poti gasi site-uri care iti permit sa vizionezi filme… legal. Stim ca suna ca o utopie, dar acesta este purul adevar. Iar astazi am indentificat cinci asemenea site-uri care sa iti permita sa vezi astfel de titluri fara prea mare bataie de cap si fara sa iti bata la usa politia pentru ca ai indrazit sa incalci o lege.

Pirateria este o problema reala la noi in tara. Indiferent de contextul in care apare acest cuvant, raspunsul mioriticului este urmatorul: „Este mai ieftin pe torrente!” Indiferent ca discutam despre muzica, filme, jocuri sau orice fel de material care ar putea costa niste gold. Chiar si atunci cand un publisher ofera un joc gratutit, cum a fost cazul NFS pe Origin, romanul o tine sus si tare ca este prea scump. 

De mentionat ca multe dintre aceste site-uri contin filme vechi, unele dintre ele chiar de epoca, dar daca stai sa cauti atent gasesti filme online extraordinare. Rabdare sa ai.


filme onlineArchive.org

Daca este vorba de un site in care ai sanse sa gasesti aproape de toate, Archive.org este acela. Practic aici poti gasi filme, seriale, show-uri tv din intreaga lume, pana si evenimente sportive, toate sub egida „fair use”, care aici chiar functioneaza. Este, asa cum si numele sugereaza, o arhiva de filme, carti, muzica si alte elemente, care, pentru cativa dintre voi cel putin, se pot transforma intr-o comoara.



filmeClassiccinemaonline.com

Intre nenumaratele optiuni pentru a viziona filme online, filmele vechi, cel putin la o calitate acceptabila sunt foarte greu de gasit. In unele cazuri, aproape imposibil. Cei de la classiccinemaonline.com par sa faca o treaba foarte buna din acest punct de vedere, avand o galerie impresionanta de filme alb-negru, de epoca, unele dintre ele chiar filme de cult, asa ca o privire mai atenta nu strica sa arunci peste acest site.


filme hdThe Paramount Vault

Cand vine vorba de comoditate, Youtube este regele necontestat in aceasta privinta. Fiind unul dintre cele mai accesate site-uri de pe planeta, era si normal ca o serie de companii sa ia aminte si sa inceapa sa uploadeze in mod legal clipurile pe acest mediu. Iar spre surprinderea noastra, Paramount au fost printre primele studiouri care au facut asta, intreg tezaurul acestora, filme, unele dintre ele chiar filme noi, din anul 2006, fiind urcate la liber pe YouTube. Un lucru pe care nu ii vedem pe cei de la ABC sau Disney sa il faca prea curand!


filme online hdWesternmania.com

Cu toate ca filmele western nu sunt chiar atat de populare la noi in tara, exista un segment de public care agreaza acest gen de filme. Pentru aceia dintre voi, exista Westernmania.com. De la filme online cu John Wayne, pana la titluri mai putin cunoscute, Westernmania este locul in care te duci sa vezi filme western realmente bune.


filme noiBigfiveglories.com

Totul are un inceput, iar Bigfiveglories documenteaza aceste inceputuri, existand filme de epoca pe acest site incepand din 1910, pana in 1970. Exista filme in arhiva acestora de Oscar, cu nume grele si sonore in lumea filmului, lista de aplauze fiind destul de lunga. De exemplu, Horror Express, film produs in 1976 cu Christopher Lee si Peter Cushing sau NIGHT OF THE LIVING DEAD. Iar acestea sunt doar doua exemple, site-ul avand o galerie impresionanta de filme pe care orice cinefil merita sa le vada. Mai ales daca doresti sa studiezi cinematografie.

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response