8 comments

Cum arată Socket AM4?

by on 19/09/2016
 

Primele imagini cu socket-ul AM4 și-au făcut apariția, și dacă sperați cumva ca AMD să treacă la LGA, atunci clar ați subestimat cât de mult control are Intel asupra producătorilor de plăci de bază cât să îi convingă să facă ei partea cea mai problematică din socket.

AMD nu are la fel de mult control, așa că pinii rămân pe procesor. În acest caz este vorba de 1331 de pini, cu aproape 400 mai mulți ca anticul AM3+. Procesoarele care se vor folosi de acest socket vor avea astfel mai multe conexiuni directe cu placa de bază ca cele Intel dedicate utilizatorilor de rând, dar tot puțin în comparație cu platforma dedicată entuziaștilor, care sare de 2000 de pini.

Acest socket ar trebui să fie standardul pentru procesoarele AMD din următorii ani. Poate nu la fel de mult ca AM3+, deoarece acesta a stat pe piață ceva mai mult decât este benefic. La urma urmei, plăcile de bază cu AM3+ nu au nici măcar PCI-E 3.0, fiind deja anunțat 4.0.

Inițial vor fi lansate noile APU-uri din seria Bristol Ridge, bazate pe Excavator, iar apoi vom avea parte de procesoarele din seria Summit Ridge, bazate pe Zen. După acestea vor sosi și APU-urile Zen, ca parte din seria Raven Ridge.

Plăcile de bază care folosesc Socket AM4 ar trebui să sosească în curând.

[Overclock 3D]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response