0 comments

Cum se facea reclama in anii ’90 la jocurile video

by on 29/09/2014
 

Umbland intr-o seara pe internet, dupa cateva ore de joaca intensa in Gauntlet 2, am dat peste un afis mai vechi care mi-a adus aminte de copilarie. Afisul in cauza a fost o perioada destul de scurta expus in magazinul UltraPro din Unirea, pe vremea cand UltraPro Computers mai exista ca entitate de retail.

Asa mi-a venit ideea pentru acest scurt articol. Mai exact: cum se facea reclama in anii ’90 la jocurile video? Si nu ma refer aici la cea televizata! Pentru ca ala este un articol la care nu doresc sa ma angajez in viitorul apropiat fiind un subiect cu bataie lunga, ci in print. Cum isi faceau reclama in anii ’90 publisherii de jocuri, in era in care internetul era inca tanar, cand televiziunea era regina media, iar Stallone, Willis si Segal erau inca staruri tinere de actiune cu tot parul pe scalp si mai ales, cat de departe se mergea pentru a vinde un joc?

Astfel, am stat o noapte intreaga si am cautat cateva afise expuse in magazine pentru a atrage atentia publicului cumparator. Stiti voi, acele afise pe care le vedeam si noi din cand in cand printr-un BestComputers, UltraPro sau Depozit de Calculatoare, pe vremea cand ne plimbam prin magazine ca sa gasim cele mai bune preturi si sa luam oferte la componente. Cu o singura observatie: aceste afise nu au fost vazute la noi decat daca proveneau dintr-o revista de afara!

Asa ca… fara sa mai trag de timp, voila de priviti cum se facea publicate la jocuri in anii ’90!

344424__safe_equestria+girls_parody_vulgar_sunset+shimmer_daikatana_john+romero's+about+to+make+you+his+bitch_suck+it+down gamemag3DO gamemagContra gamemagGamekeeper gamemagGargoyle gamemagGex gamemagHockey gamemagQuake

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response