56 comments

Dacă nu ai 13 ani, nu ai ce căuta pe Steam

by on 19/09/2016
 

Valve a făcut o actualizare importantă la criteriile de utilizare a serviciului său de distribuție digitală. De acum înainte vârsta minimă de utilizare pentru Steam este de 13 ani.

Oricine nu are 13 ani practic nu are voie să facă un cont de Steam și ca urmare nici nu are voie să joace titlurile de pe acest serviciu. Excepție ar fi, desigur, modul de family sharing, care permite realizarea de profile pentru copii pe un cont făcut de un adult.

Motivul pentru această schimbare nu este ca majoritatea trișorilor de CS:GO care au primit ban recent să nu se mai întoarcă… deși cu siguranță am aprecia cu toții asta.

Această schimbare este o consecință a faptului că este oarecum ilegal ca Valve să culeagă informații de la copii sub 13 ani. Au fost deja procese care au stabilit că o companie precum Valve poate fi luată la tribunal și obligată să plătească amenzi mari chiar și pentru urmărirea obiceiurilor de navigare pe internet a utilizatorilor cu vârstă mai mică de 13 ani. Ca urmare, Valve dorește să se asigure că măcar scrie clar, gri pe gri-albăstriu că minorii nu au voie să facă un cont de Steam.

Sigur, ar fi frumos dacă Valve ar găsi un mod prin care să forțeze această schimbare… adică, din perspectiva unui jucător de CS:GO ar fi frumos. Foarte frumos. Genial!

Totuși, n-ar fi frumos pentru utilizatorii mai mici de 13 ani a căror părinți au cheltuit probabil foarte mulți bani pe jocuri și skin-uri de cuțite.

[Bit Tech]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response