35 comments

DDR5 va fi bătut în cuie până la sfârșitul anului

by on 22/08/2016
 

A durat ceva timp până când memoria DDR4 a decolat, prețurile inițiale fiind cam mari pentru publicul larg, iar numărul de platforme din 2014 cu suport pentru acest standard fiind în esență doar Haswell-E. Dar acum DDR4 începe să devină ordinea zilei, iar în curând DDR5 îi va lua locul.

Doar ce am început să ne obișnuim cu DDR4 și JEDEC anunță că este pe cale să finalizeze specificațiile pentru DDR5. Până la sfârșitul anului ar trebui să fie pus la un loc planul pentru această nouă generație de memorie, urmând ca apoi să înceapă producția componentelor de testare, implementarea de revizii, realizarea altor variante de testare, și tot așa până când se va ajunge la un consens general pentru noua generație de memorie.

Noul standard este construit pentru a beneficia din plin de tehnologia modernă de producție, cu fabricarea de circuite pe nodurile de 14 și 10 nanometri. Nu de alta, dar când DDR4 a fost dezvoltat încă se mai foloseau 40 și 50 de nanometri pentru producția memoriei, iar conceptul de stratificare nu era atât de comun. Această memorie nouă oferi viteză mai bună ca DDR4, capacitate mai mare și consum de energie mai mic.

Publicul larg va avea acces la RAM construit cu DDR5 începând cu anul 2020. Vă puteți aștepta ca prețul de atunci să fie la fel de piperat cum a fost cel de la DDR4. Memoria ar urma să fie înlocuită iarăși pe undeva prin 2025.

[Overclock 3D]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response