27 comments

Facebook pregătește o platformă de jocuri pentru PC

by on 23/08/2016
 

Când vă gândiți la „jocuri de Facebook”, probabil vă trec prin minte lucruri ca Farmville, Candy Crush și mereu popularul „găsește cel mai cretin comentariu”. Dar Facebook are de gând să schimbe imaginea platformei sale de jocuri și să o transforme în ceva cu totul nou.

Compania anunță un parteneriat cu Unity pentru a extinde capabilitățile infrastructurii sale. Această colaborare se va manifesta prin integrarea în motorul Unity a unor unelte care să permită publicarea jocurilor direct pe Facebook, acestea urmând să ruleze din browser.

Progresul tehnologic din ultimii ani a făcut posibilă rularea a tot felul de jocuri în acest fel. Jocuri 3D, jocuri cu grafică bună, jocuri rapide, dar rare ori jocuri mari, din moment ce nu toată lumea dispune de internetul generos din România. Așa că poate nu veți vedea Wasteland 2 pe platforma de jocuri Facebook prea curând, sau Kerbal Space Program, iar Activision probabil nu va publica Hearthstone aici. Dar, cine știe, poate își va face astfel apariția Off-Road Velociraptor Safari 2.

Cei interesați să își publice jocurile de Unity pe Facebook pot să se înscrie la Alpha testul acestei funcționalități. Nu sunt detalii despre când platforma va fi lansată, sau dacă Facebook are de gând să continue parteneriatul cu Unity, poate prin achiziția companiei, la fel cum a făcut cu Oculus, stricând pe veci visele că Rift nu va fi controlat de o corporație semi-malefică.

[Bit-Tech]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response