1 comment

Facebook rupe Oculus în două

by on 15/12/2016
 

Facebook a luat o decizie destul de importantă pentru Oculus, cea de-a împărți compania în două bucăți.

Din fericire, vestea nu este pe cât de rea sună. Cu siguranță nu la fel de rea ca „Facebook cumpără Oculus”, la auzirea căreia Notch a încetat pe loc pentru mai bine de un an orice colaborare cu Oculus.

În noile sale forme, Oculus ar trebui să fie ceva mai eficient. PC VR este componenta a Facebook ce se va ocupa direct de dezvoltarea tehnologiei Rift. Aici vor fi produse noi metode de rafinare a realității virtuale sub conducerea CEO-ului actual al Oculus, Brendan Iribe. Această divizie poate chiar va fi responsabilă pentru realizarea unui succesor pentru Oculus Rift, mai ieftin și mai eficient, în următorii ani.

Apoi va exista și Mobile VR. Această componentă se va ocupa cu dezvoltarea de soluții VR mobile, Oculus fiind deja în parteneriat cu Samsung pentru realizarea de experiențe VR.

Ca să confuze situația puțin, Oculus în sine va continua să existe într-un soi de formă. Și cu ce se va ocupa? Probabil cu publicarea de jocuri VR, dar fără a se specializa doar pe propria platformă, din moment ce HTC Vive s-a dovedit a fi un competitor greu de ignorat.

[Bit-Tech]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response