41 comments

Galaxy Note 7 a adus pierderi estimate de peste 24 de miliarde de dolari – Ce sa faci daca ai un Note 7

by on 14/09/2016
 

Samsung Galaxy Note 7 a fost la lansare un succes răsunător pentru compania coreeana, fiind ridicat in slavi de catre critici si adulat de catre fani. Asta pana cand multi clienti au descoperit ca odata lăsat la incarcat telefonul tinde sa ia foc, sau mai rau… sa explodeze.

Se pare ca defectele unei serii de baterii au dus la problemele mai sus amintite si initial s-a crezut ca pierderile vor fi de un miliard, poate un pic peste. Ei bine, lucrurile sunt mult mai sumbre de atat. 

Compania si-a asumat greseala, rechemând 2.5 milioane de terminale, ba chiar oferindu-se sa schimbe telefoanele sau sa restituie banii. Aceasta actiune a fost estimata la o suma de un miliard si ceva. 

Dar in acest calcul nu a fost luata in considerare valoarea de piata a actiunilor, unde Samsung au pierdut mai mult de 25 de miliarde de dolari in mai putin de doua saptamani.

Nici stirile nu ajuta compania in acest moment, aparand povesti cum ca o masina a luat foc din cauza unui Note 7, un copil de 6 ani a fost ranit si lista continua. Nu se stie daca este vorba despre speculatii ale presei sau adevar, avand in vedere felul in care publicul, dar si media, trateaza aceste incidente; totusi este de notat faptul ca Samsung incearca din rasputeri sa remedieze intreaga situatie. 

La toate astea se adauga proprii clienti recalcitranti, care, spre surprinderea celor de la Samsung, nu-si duc telefoanele problematice inapoi in service, aparand astfel alte incidente neplacute. FAA (Federal Aviation Administration) spre exemplu a interzis aducerea in avioane a telefonului, alte agentii guvernamentale au interzis telefonul la locul de munca si exemple sunt destule.

Apoi a venit o alta serie de stiri nelinistitoare din Franta, care indica faptul ca Samsung au decis dezactivarea terminalelor care nu sunt aduse in service pana la data de 30 septembrie, obligand pana la urma cumparatorul sa aduca inapoi terminalul pentru a fi schimbat. Presupunem ca este o solutie destul de simpla, dar care o sa atraga alte neplaceri din partea clientelei. note-7

In alta ordine de idei, trick-ul cu incarcatul telefonului pana la 60 sau 70 la suta se pare ca nu functioneaza, astfel, cei care considera ca au apucat pisica de coada cu acest „mic” giumbusluc, sunt sfatuiti sa nu se culce pe o ureche. In principiu, daca pe cutia terminalului exista un S mare, atunci terminalul este SIGUR! Sau cel putin asa se speculeaza in acest moment, multe dintre informatii indicand faptul ca Samsung nu va face asta. Ramane de vazut. Totusi,  daca Samsung vor opta pentru aceasta denominare, astfel se asigura ca terminalele Note 7 nu sunt incurcate. Pe de alta parte, ramura locala Samsung Romania si-a facut treaba si au deja guide-line-uri care instruiesc clientii cum si ce sa faca. Mai jos detaliile. note-7-recall-box-marking

Samsung Galaxy Note7
Actualizare, 10 septembrie

Samsung se dedică dezvoltării de produse de cea mai bună calitate și tratează cu maximă seriozitate fiecare incident raportat de către utilizatori. Ca răspuns la incidentele Galaxy Note7 recente, Samsung a demarat o investigație minuțioasă, în urma căreia a descoperit o problemă izolată la celulele bateriei.

Numărul cazurilor raportate la nivel global a fost redus, iar în momentul de față se desfășoară o investigație, în colaborare cu partenerii și furnizorii noștri, pentru a identifica toate bateriile afectate de pe piață. Pentru că siguranța utilizatorilor rămâne prioritară pentru Samsung, vânzările și livrările de Galaxy Note7 au fost oprite.

Utilizatorii care folosesc deja Galaxy Note7 sunt rugați să închidă dispozitivele și să revină la telefonul folosit anterior. Galaxy Note7 va fi înlocuit voluntar de Samsung Electronics România S.R.L., înregistrată la Registrul Comerțului București sub nr. J40/7668/2012, cu atribut fiscal RO, având cod unic de identificare fiscală (CUI) 2269272, cu un dispozitiv nou, începând cu 19 septembrie. Pentru mai multe detalii despre pașii următori în procesul de înlocuire, vă rugăm să citiți informațiile de mai jos.

Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente, dar acest proces este necesar pentru a ne asigura că oferim produse de cea mai bună calitate clienților noștri. Suntem în strânsă legătură cu partenerii noștri pentru a asigura un process de înlocuire eficient și convenabil.

Programul de înlocuire Samsung Galaxy Note7

Încurajăm utilizatorii de Galaxy Note7 să beneficieze de avantajele programului de înlocuire, ce oferă următoarele opțiuni:

  1. – Înlocuirea dispozitivului actual Galaxy Note7 cu unul nou, începând cu 19 septembrie. Oferta este disponibilă la partenerii Samsung.
  2. – Utilizatorii își pot schimba oricând actualul Galaxy Note7 cu un dispozitiv Galaxy S7 sau S7 edge. Diferența de preț va fi returnată utilizatorilor. Oferta este disponibilă la partenerii Samsung.

Până când intră în posesia noului dispozitiv, utilizatorii Galaxy Note7 sunt rugați să închidă telefoanele Note7 și să le returneze cât mai curând în magazinele din care au fost achiziționate. Utilizatorii sunt rugați să folosească dispozitivul anterior până la momentul la care vor primi un nou Galaxy Note7. Dacă nu mai au dispozitivul anterior, aceștia sunt rugați să contacteze serviciul de suport Samsung pentru mai multe informații sau retailerul de la care au achiziționat Galaxy Note7, pentru a primi un dispozitiv până în momentul înlocuirii actualului Note7.

Pentru utilizatorii care au precomandat Galaxy Note7 și așteaptă comanda:

Ne cerem scuze pentru întârzierile de livrare. Lucrăm împreună cu partenerii noștri pentru livra cât mai repede dispozitivul dumneavoastră. Un nou dispozitiv Galaxy Note7 va fi livrat către dumneavoastră cât mai curând începând cu 19 septembrie.

Galaxy Note7

Procesul de înlocuire

Utilizatorii Galaxy Note7 pot contacta partenerii Samsung Electronics Romania sau operatorii de la care au achiziționat dispozitivul sau call center-ul Samsung Electronics Romania:
Customer Service Center Samsung
08008 726 78 64
Program: Luni-vineri, orele 09:00-18:00

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response