5 comments

Gata cu versiunile vechi Internet Explorer!

by on 09/08/2014
 

Internet Explorer este ciuca mistourilor pe internet si fratele retardat al tuturor browserelor. De aici probabil si celebra gluma: Pentru ce folosesti Internet Explorer? Pentru a descarca un browser care merge! In gif-uri animate, filmulete amuzante sau prin „metode traditionale de verbalizare”, acest browser este unanim urat de toata lumea. Asta si pentru ca ne obliga sa folosim Bing! (acum serios… just Bing it?)

Din fericire pentru noi, Microsoft doreste sa se concentreze doar pe cea mai noua varianta de Internet Explorer (pentru cine nu stie care este aia, este vorba despre 11), incepand cu 12 Ianuarie 2016 update-urile de securitate pentru restul versiunilor fiind sistate.

Mai interesant este ca Microsoft are un departament de suport pentru Internet Explorer, unde lumea poate suna pentru a rezolva o problema pe care o are cu IE. Lucru de inteles, avand in vedere ca inca sunt parti ale globului unde conceptul de „alt browser” in afara de IE nu exista. Chiar si asa, discutam despre un mare mancator de resurse cu foarte putine avantaje fata de competitie, element pe care incearca sa il indeparteze prin Internet Explorer 11, care, conform unui blogpost, va ajuta utilizatorul mult mai mult, atat cand vine vorba despre vulnerabilitati, dar va avea si ceva imbunatatiri sub capota. Pe langa asta se asteapta o imbunatatire a vitezei de accesare a site-urilor, noi aplicatii si o eficienta sporita.

Sinceri sa fim, cred ca este timpul ca Microsoft sa duca in gradina din spatele Redmond-ului Internet Explorerul, sa scoata pusca de la naftalina si sa ii curme suferinta. Cine stie, poate Internet Explorer 12 va fi un browser care sa nu te faca sa iti blestemi zilele!

 

 

comments
 
Leave a reply »

 
 • monte_zumma
  09/08/2014 at 18:43

  eu folosesc chrome pt ca-mi salveaza parolele si bookmarkurile (punct). ce-mi place la IE ca in taskbar iti apare cate o ferestruica pt fiecare tab, e util atunci cand ai lasat jos IE-ul si vrei sa-l ridici in alt tab.

  Răspunde

 • Marco
  09/08/2014 at 19:22

  Folosesc Tor nu tu cache nu tu coockie nu am nimic iar pentru navigare casual folosesc mozilla firefox

  Răspunde

 • Codrut Oprita
  10/08/2014 at 12:44

  Imi amintesc de calculatoarele publice care nu au instala decat IE si care sterg toate modificarile cand le inchizi (ex: scoala- care imi sterge chrome-ul si cand il instalez de pe administrator)

  Răspunde

  • Niku Daschevici
   11/08/2014 at 18:57

   poti oricand sa downloadezi o versiune portabila a lui Chrome sau Firefox si so folosesti de pe un stik USB. 😉

   Răspunde

 • Preda_radu
  10/08/2014 at 18:54

  Eu folosesc Opera, mi se pare destul de bun.

  Răspunde

Leave a Response