Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Google vă spionează, chiar dacă i-ați cerut în mod explicit să nu o facă

/
/
/

O investigație făcută de Associated Press a descoperit că „Google dorește să știe unde mergeți atât de mult încât vă înregistrează mișcările chiar și atunci când îi spuneți în mod explicit să nu o facă„. Oamenii de știință de la Universitatea Princeton au confirmat rezultatele înainte ca AP să-și publice povestea. Această problemă de confidențialitate ar putea afecta utilizatorii de până la 2 miliarde de dispozitive Android și Apple.

Multe aplicații Google solicită locația în care vă aflați. Am întâlnit cererea de folosire a locației atunci când deschidem aplicația Google Maps, evident. Dar ce este mai puțin evident este că Search, Weather și alte aplicații doresc să verifice locația înainte de a răspunde la întrebări sau de a oferi informații. Acum se dovedește că locația va fi verificată și stocată chiar dacă am folosit o setare de confidențialitate pentru a dezactiva acest comportament de tip aplicație / serviciu.

Google support spune clar:

Puteți dezactiva Location History oricând. Cu Location History dezactivat, locațiile pe care le vizitați nu mai sunt stocate.

Cu toate acestea, cercetările AP afirmă că „acest lucru nu este adevărat” și că „chiar și cu Location History dezactivat, unele aplicații Google stochează automat datele de locație și momentul acestora fără a solicita acest lucru„. Articolul continuă să spună că aceste date pot fi șterse de utilizatori, dar este un proces laborios de parcurs.

Aplicațiile specifice menționate pentru acest comportament neplăcut includ:

  • Maps: va stoca instantaneu locația voastră de îndată ce deschideți aplicația;
  • Weather: indică aproximativ locația voastră pentru a păstra prognoza pertinentă;
  • Search: Chiar dacă căutarea nu pare să aibă nicio legătură cu locația, Google determină „latitudinea și longitudinea exactă”, și o salvează în contul vostru Google.

Omul de știință de la Princeton și fost ofițer al FCC, Jonathan Mayer, a comentat:

Dacă vreți să permiteți utilizatorilor să dezactiveze ceva numit „Location History”, atunci toate locațiile în care păstrați istoricul locațiilor ar trebui să fie dezactivate. Mi se pare o abordare destul de simpla.

Cu toate acestea, compania și-a susținut poziția afirmând următoarele:

Există mai multe moduri diferite în care Google poate utiliza locația pentru a îmbunătăți experiența oamenilor, inclusiv: Location History, Web & App Activity și prin intermediul a Location Services la nivel de dispozitiv. Oferim descrieri clare ale acestor instrumente și controale robuste, astfel încât utilizatorii să le poată activa sau dezactiva și să își șteargă istoricul în orice moment.

Pe scurt, dacă doriți să limitați verificarea de către Google a locației voastre, trebuie să dezactivați atât „Location History”, cât și „Web & App Activity”. AP precizează că puteți verifica printre datele stocate în prezent prin intermediul paginii contului vostru Google la adresa myactivity.google.com, „deși acestea sunt de obicei împrăștiate în mai multe secțiuni, multe dintre ele fără să aibă vreo legătură cu locația„.

Sursa

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar