0 comments

Intel cumpara Altera pentru 16.7 miliarde de dolari

by on 04/01/2016
 

Intel anunta completarea achizitiei producatorului de solutii de calcul programabile Altera. Aceasta afacere a inceput inca din luna iunie si a fost finalizata abia acum, fiind vorba de preluarea unei corporatii masive, pentru suma in egala masura de impresionanta de 16.7 miliarde de dolari.

Altera se ocupa cu productia de FPGA-uri, procesoare complet configurabile folosite la o mare varietate de aplicatii, cum ar fi telecomunicatii, dispozitive militare si multe altele.

Cele doua companii colaboreaza deja de cativa ani, Altera folosindu-se de uzinele de productie Intel pentru procesul de fabricatie de 14 nanometri.

Intel se va folosi de Altera pentru a se extinde in domenii precum Internet of Things si pentru a intari infrastructura centrelor de date. De acum inainte, Altera se va numi Programmable Solutions Group, o parte a corporatiei Intel.

Suma este cu siguranta impresionanta, poate nu tocmai pe masura celor 19 miliarde platite de Facebook pentru Whatsapp, dar nu era de asteptat ca o companie care chiar produce ceva sa nu fie la fel de valoroasa ca una a carui produs principal este baza sa de utilizatori.

[Tom’s Hardware]