0 comments

Intel Kaby Lake vine pe desktop în 2017

by on 31/08/2016
 

Intel a dezvăluit în mod oficial seria de procesoare Kaby Lake și a oferit detalii despre toate caracteristicile acestei noi generații.

Chiar dacă nu este o îmbunătățire prea mare față de Skylake, Kaby Lake aduce câteva noutăți interesante, cum ar fi suport pentru codare și decodare H.265 și VP9 la nivel hardware, ceea ce va îmbunătăți clar performanța atunci când redați video codat astfel, indiferent de rezoluție.

Există însă o mică problemă. Procesoarele pentru desktop și segmentul enterprise nu vor sosi anul acesta, ci abia în 2017. Nici măcar nu au fost anunțate detalii despre aceste procesoare, Intel dorind să facă asta abia anul viitor.

Dar pe partea de mobile, și OEM, Intel a pregătit un număr mare de procesoare care ar trebui să facă noile laptop-uri mai eficiente, mai puternice și mai subțiri… comparat cu ce era disponibil cu 5 ani în urmă.

Seria Kaby Lake este construită pe tehnologie similară cu Skylake, nu pe o arhitectură complet nouă. Cu această generație Intel a schimbat modul în care dezvoltă procesoare, adăugând încă un pas la clasicul Tick-Tock, unul de rafinament, care să compenseze pentru faptul că tranziția dincolo de 14 nanometri s-a dovedit a fi dificilă.

[Intel]

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response