0 comments

IoT si „look-in ability”

by on 01/05/2015
 

IoT si „look-in ability” sunt principalele preocupari ale companiei Essence, important furnizor de tehnologii, care a analizat modul in care consumatorii folosesc platforma WeR@ Home™ si au ajuns la concluzia ca 1 din 5 persoane interacționează cu sistemul macar de trei ori pe zi pentru a-si verifica securitatea casei.

iot

62% dintre utilizatori isi controleaza alarma casei prin intermediul smartphone-ului, iar cei mai multi dintre utilizatorii IoT sunt interesati de notificarile in timp real.

Analiza Essence, care a cuprins 500 de locuinte, a ajuns la concluzia că, mulți oameni folosesc camerele de supraveghere pentru a primi notificari pe smartphone-urile lor când se deschide ușa de la intrare. Aceste notificări de securitate permit proprietarului să știe cine a ajuns acasă și când. In felul acesta isi verifca copiii si se asigura ca nu a intrat vreun intrus.

Avand in vedere utilizarea cu precadere a camerelor, oamenii de stiinta vorbesc deja de “look-in ability”. Adica, mai exact, capacitatea oamenilor de a vedea ce se întâmplă în absența lor acasa. Ceea ce arata ca IoT devine deja parte din traiul de zi cu zi al oamenilor.