23 comments

iPhone 7 a fost dezvăluit

by on 07/09/2016
 

Apple a dezvăluit la evenimentul de miercuri seară un nou iPhone, alături de faptul că până acum a vândut peste 1 miliard de telefoane.

Compania a intrat în detalii despre modul în care este construită carcasa, locașul camerelor fiind tăiat din carcasa de aluminiu, finisajul fiind efectuat printr-un proces destul de complicat, de culoare neagră lucioasă, care crează un efect de continuitate între sticlă și corpul telefonului. Alte culori mai sunt argint, negru mat și aur-rozaliu. Carcasa aceasta este rezistentă la praf și apă, așa cum au spus și zvonurile anterioare. iPhone 7 are certificare IP67.

iphone-7-full

Telefonul are un chipset nou, numit A10 Fusion, capabil să efectueze calcule de 120 de ori mai rapid ca procesorul cu care era echipată prima generație de iPhone. Acest chipset este format din două procesoare de performanță înaltă și două de eficiență înaltă, între care se comută printr-un controller special. Procesorul grafic este cu 50% mai rapid ca cel din A9, la două treimi din consumul de energie. Asta va permite rularea de jocuri care au un nivel de calitate similar cu cel de pe console, cu ceva ca F1 2016. Iar aplicațiile vor beneficia de un bonus însemnat de performanță, Adobe Lightroom oferă 90% din funcțiile de pe varianta de desktop la partea de editare RAW.

Mulțumită eficienței, durata de viață a bateriei va fi în medie cu 2 ore mai mare a cea de la iPhone 6.

Butonul Home a fost reconstruit pentru a fi mai rapid și mai customizabil, având un motor taptic și răspunzând mai bine la acțiunea utilizatorului. Butonul nu doar că va oferi feedback diferit, în funcție de aplicație, dar cât de tare se apasă pe el și cum se apasă pe el va genera un alt efect.

iphone-camera

Componenta de cameră prezintă o serie de îmbunătățiri considerabile, cum ar fi un stabilizator optic de imagine, expunere de 3 ori mai lungă față de generația anterioară, are un element cu 6 lentile și un senzor de 12 megapixeli de 60% mai rapid ca cel vechi. Blițul are 4 LED-uri care iluminează cu 50% mai mult ca cel interior și include chiar un senzor pentru lumină ambientală, așa că LED-ul va compensa pentru ce fel de lumină există deja în mediu.

Procesorul pentru cameră are de două ori mai multă putere de procesare ca cel anterior, fiind capabil să scaneze într-o fracțiune de secundă o scenă, aplicând nenumărate procese de optimizare a imaginii. Poate executa 100 de miliarde de operații pe secundă, rezultatele fiind aparent chiar foarte impresionante, fotografi profesioniști asemănând pozele făcute cu iPhone 7 cu cele făcute folosind camere cu film. Camera secundară are 7 megapixeli, senzorul folosind o tehnologie similară cu cel de la camera principală.

iphone-7-plus-full

Varianta iPhone 7 Plus are două camere, prima având o lentilă pentru unghi mare, iar cealaltă având o lentilă telescopică. Astfel, telefonul are acum capacitatea de a efectua zoom optic de până la 2X și software de până la 10X, dar un 10X care va avea calitate video mai bună ca în mod normal, mulțumită lentilei telescopice. Telefonul mai folosește cele două camere pentru a realiza și efecte mai avansate, cum ar fi un efect de adâncime a imaginii, prin generarea unei hărți de profunzime a imaginii și apoi aplicarea în timp real a unui filtru de depth of field care se conformează acelei hărți. Această funcție va fi disponibilă spre sfârșitul anului ca un update gratuit.

Ecranul lui iPhone 7 are luminozitate cu 25% mai mare ca generația trecută, suportă un gamut sporit de culoare.

Telefonul include difuzoare stereo, amplasate în partea de sus și de jos a dispozitivului. Aceasta au o rază dinamică mai mare și pot reda un volum mai mare ca generația anterioară. Căștile sunt acum conectate prin portul Lightning, permițând elemente mai avansate, cum ar fi control asupra funcției de anulare a zgomotului de fundal de la căști. Există și un adaptor inclus cu fiecare iPhone 7 care va permite folosirea vechilor căști. Motivul pentru care Apple a renunțat la vechiul jack audio a fost descris ca fiind „Curaj”, și a faptului că telefonul devenea foarte aglomerat, iar păstrarea unui conector cu o singură funcție nu mai avea mult sens.

airpods

Cu această ocazie au fost dezvăluite și Apple Air Pods, o pereche de căști wireless care sunt construite pe un chipset nou, numit W1. Acestea detectează prin infra-roșu când sunt folosite, includ microfoane, au o autonomie de 5 ore și aparent pot oferi sunet de calitate foarte bună. Căștile sunt conectate automat atât la iPhone, cât și la Apple Watch și chiar la laptop. Airpods vor fi disponibile din luna octombrie, la prețul de 170 de dolari.

Prețul lui iPhone 7 este de 650 de dolari, începând de la 32GB până la 256GB. Varianta Plus va avea un preț de 770 de dolari. Precomenzile sunt disponibile din ziua de 9 septembrie, iar în magazine va fi disponibil din 16 septembrie. În România va ajunge în al doilea val de lansare, din spre finalul lunii.

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response