13 comments

iPhone, iPad și semenii lor vor atinge cota de 1 bilion de dolari generați pentru Apple

by on 17/01/2017
 

Anul acesta se vor aniversa 10 ani de când a fost lansat primul model de iPhone, și tot anul acesta se va atinge o nouă cotă, una care pare destul de greu că va fi întrecută de ceva prea curând.

Conform estimațiilor curente, în 2017 produsele Apple care rulează iOS, ceea ce include iPhone, iPad, iPod Touch și Apple Watch, vor atinge cota de 1 bilion de dolari în vânzări. La sfârșitul anului trecut, aceste produse se aflau doar la cota de 980 de miliarde de dolari în vânzări generate pentru Apple pe parcursul ultimului deceniu.

Cum de a fost în stare Apple de o asemenea reușită? Ar putea fi ceva legat de prețul destul de ridicat, după standardele generale, al dispozitivelor sale, care mereu țintesc segmentul high-end. Un segment care pare să aibă un public mai mare decât pare la prima vedere, în special când în vorbim de produse care au în spatele lor un brand foarte popular.

Mai merită menționat că Apple nu a strâns bani doar din vânzarea directă de telefoane/tablete, ci și din magazinul de aplicații, de unde se estimează că acumulează aproximativ 20 de miliarde de dolari pe an. Iar dacă la asta mai adăugăm piața de PC-uri, se poate vedea cum Apple a devenit în doar un deceniu a noua cea mai mare companie din lume, în ceea ce privește venitul generat.

[Asymco]

 

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response