5 comments

Jucatorii sunt de vina pentru vanzarile slabe ale EA?!

by on 09/02/2015
 

Seful departamentului de creatie din cadrul Electronic Arts arunca pisica in curtea jucatorilor, sustinand ca jocurile EA sunt „prea grele” pentru cei mai multi dintre jucatori. Richard Hilleman afirma ca „jucatorul mediu probabil ca aloca doua ore ca sa invete baza jocului”, iar „jucatorii familisti” nu-si permit sa piarda cele doua ore invatand lucruri noi (?!). Unu la mana, o astfel de declaratie e treaba PR-ului sau, dupa caz, a purtatorului de cuvant. Doi la mana, daca tot te aventurezi intr-o asemenea declaratie – care insinueaza ce nivel de inteligenta are publicul tau – apai… fa-o cu stil. Adica imbrac-o intr-un cocon, impopotoneaz-o, pune-i si niste licurici.

Cu alte cuvinte, foloseste-o in context, un context in care sa spui cine face parte din grupul tau tinta, ce public a cumparat unele titluri, ce public a preferat altele etc. Nu asa, hodoronc-tronc, trantesti un comentariu ca asta, doar pentru ca cineva din sala te-a intrebat daca nu ti se pare mai normal sa folosesti aceleasi layout-uri de controller intr-un joc, sau chiar in toate jocurile unei serii. E drept ca jocurile complexe presupun invatarea bazei – daca vrei sa progresezi in ele sau chiar sa le termini, dar de-aici pana la a afirma ca ele sunt prea grele pentru jucatori, mai ales pentru jucatorii familisti, pai asta ramane la latitudinea lor. Sau Hilleman insinueaza ca EA face jocuri prea scumpe pentru studenti si prea grele pentru prescolari? Daca jucatorii familisti sunt dispusi sa-si aloce 2 ore din viata sa invete baza unui joc e problema lor, nu a ta, Hilleman/EA! Nu din cauza asta jocurile EA nu se vand conform asteptarilor!

comments
 
Leave a reply »

 
 • Andrei Stancila
  09/02/2015 at 19:40

  sa ia exemplu de la assassin’s creed cu tutorialele

  Răspunde

 • Ceausescu Stefan
  09/02/2015 at 23:08

  nu, nu ne plac pentru ca sunt scumpe in comparatie cu celelate optiuni pe care le avem

  Răspunde

 • Alex Lucian
  09/02/2015 at 23:44

  Vanzari slabe?… la 4,300 de miliarde de dolari buget , vanzari slabe? , cred ca este doar o gluma 🙂

  Răspunde

 • Vlad
  10/02/2015 at 00:24

  this game is so unfinished ea tried to publish it – Raspunsul jucatorilor catre EA

  Răspunde

 • Blackr086 .
  10/02/2015 at 09:25

  Un alt motiv ar fi,ca s-a renuntat prea usor la suportul pt directx 10, multi inca au placi video cu dx10, placi video de care sunt multumiti si nu vor sa mai investeasca intr-o placa video noua doar pt a juca un joc ce putea avea suport si pt dx10.
  Eu, de exemplu, nu o sa mai investsc intr-o placa video pana cand nu apare dx12.

  Răspunde

Leave a Response