23 comments

Mașina autonomă Google a făcut un accident

by on 26/09/2016
 

Mașinile cu pilot automat par a fi viitorul, dar momentan par a fi în pericol. Vehiculul controlat de AI făcut de Google, un Lexus, a fost implicat în cel mai grav accident al său din istorie, vehiculul fiind avariat după o coliziune în trafic.

Mașina a fost lovită la o intersecție de o dubă comercială a cărui șofer nu a prea luat în considerare semaforul. Vehiculul făcut de Google a intrat în intersecție la cel puțin 6 secunde după ce a semaforul a trecut la culoarea verde, așa că nu era în grabă. În momentul în care duba era deja pe traiectoria de impact, mașina făcută de Google nu a prea mai avut timp să evite accidentul.

Acest incident ilustrează că pericolul principal pentru mașinile autonome va continua să fie, cel puțin pentru o vreme, șoferii umani. Prin coincidență, șoferii umani sunt și pericolul principal pentru orice lucru aflat pe drumuri sau în apropierea lor în general.

Problema cu pricina va fi remediata abia după ce toți șoferii umani sunt înlocuiți cu mașini controlate de Skynet, sau, ceva și mai improbabil, oamenii incompetenți vor înceta să mai conducă.

[Engadget]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response