0 comments

Microsoft doreste sa achizitioneze AMD ?! [ZVON]

by on 30/06/2015
 

Microsoft sunt in lumea consolelor de ceva timp, dar asta nu ii apropie de AMD mai mult decat primul lor MP3 player, rivalul iPod-ului, Zune, ceea ce┬áinseamna ca parteneriatul┬ádintre cele doua companii este┬ádestul de… formal. Cat de┬ánebunesc ar fi sa spui ca Microsoft doreste sa achizitioneze AMD?! Dar se pare ca acest zvon nu se incadreaza in categoria „teoria conspiratiei”, ci in sfera realitatii, daca este sa dam crezare unei surse citate de Kitguru, care afirma exact asta: Microsoft doreste sa achizitioneze AMD!

Discutiile despre posibilele schimbari de directie pe piata, legile anti-trust multe si complicate nu-si vor gasi locul in acest articol. Dar fie ca este vorba despre un zvon sau o realitate, Microsoft nu sunt chiar noi in lumea tehnologiei, iar in trecut si-au mai pus departamentele de cercetare sa realizeze chipuri pentru propriile dispozitive. Poate ca au inteles ca expertiza isi spune cuvantul, iar procesoarele AMD se gasesc acum pe toate consolele de pe piata, moment in care aceasta posibila miscare pare sa capete o logica.

Informatiile┬ánu sunt prea┬áclare cand vine vorba despre negocieiri si termenii acestora, asa ca nu ne „aruncam” in speculatii. Un lucru este┬ácert, in termeni de „putere de cumparare”, Microsoft ii pot achizitiona pe AMD┬áfara probleme. ┬áPe de alta parte, trebuie tinut cont┬ási de legile amintite mai sus si de faptul ca Microsoft nu are o┬ánevoie acuta de un producator de procesoare in portofoliu (desi mai stii… au cumparat unul de telefoane, desi nevoia era la fel de „mare”-in ghilimelele de rigoare). Pot cumpara bine mersi de la AMD┬áchipuri fara sa isi bata capul. In plus, o posibila achizitie ar complica┬ápiata, Microsoft dand astfel nas in nas… cu Intel.