29 comments

Microsoft încurajează companiile să abandoneze Windows 7

by on 18/01/2017
 

Dacă în acest moment încă mai folosiți Windows 7 la locul de muncă, atunci ar trebui să vă așteptați la câteva amintiri din partea Microsoft că ar fi bine să treceți la Windows 10.

Compania dorește să aducă la cunoștința publicului faptul că suportul extins va înceta pentru sistemul de operare Windows 7 în anul 2020. Atunci, după 14 ianuarie, această variantă de Windows nu va mai primi nici un fel de update de securitate, la fel cum s-a întâmplat și cu Windows XP acum câțiva ani.

Ca urmare, dacă aveți de gând să treceți la ceva actual, ar fi bine să o faceți acum, pentru a evita aglomerarea frenetică din 2020. Microsoft vrea să sublinieze că Windows 7 este construit pe tehnologie veche care nu se mai conformează cerințelor actuale tehnologice sau celor de securitate. Așa că tranziția la Windows 10 ar fi alegerea ideală.

Evident, chiar și cu acel upgrade gratuit nu toată lumea a dorit să facă această tranziție. Conform celor mai recente cifre, Windows 7 continuă să fie cel mai popular sistem de operare aflat în uz, cu 48% din baza totală de instalare. Windows 10 este abia pe locul al doilea, cu 24%, iar pe al treilea loc este tocmai acel Windows XP care nu mai primește update-uri de securitate de câțiva ani. Windows XP este chiar mai popular ca Windows 8.1 și ca toate variantele de Mac OS la un loc.

[PC World]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response