26 comments

Noul procesor AMD atinge 4.8GHz pe răcire standard

by on 22/09/2016
 

Până când va fi lansată seria de procesoare Zen mai avem ceva de așteptat, dar între timp primele procesoare pentru AM4 par să aibă ceva competență, în special la overclock.

AMD A12-9800, un nou APU din seria Bristol Ridge, pentru AM4, a fost în stare să atingă frecvența de 4.8GHz, cu 1GHz mai mult față de frecvența sa standard, folosind numai răcire standard. Cooler-ul Wraith a fost capabil să țină procesorul în stare de funcționare la această frecvență, chiar dacă este tot unul construit pe 28 nanometri.

amd-apu-oc-cpuz

Placa de bază folosită era una Asus, cu numele de cod Octopus. Aceasta încă nu este disponibilă pentru publicul larg, seria Bristol Ridge fiind momentan rezervată producătorilor de sisteme.

Nu sunt informații despre performanța acestui procesor la frecvența de 4.8Ghz, sau la ce temperaturi funcționa, dar faptul că a fost în stare să ruleze cu un asemenea overclock folosind un cooler inclus la pachet cu procesorul este un semn destul de îmbucurător pentru procesoarele pe care le va lansa AMD în viitorul apropiat.

[Overclock 3D]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response