Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nu mai pot cu cretinitatile gen „Technology driven Lifestyle”!!!

/
/
/

Nu exista zi de la bunul Dumnezeu sa nu aud o tampenie gen „Tehnologia ne schimba vietile” sau „Lifestyle si tehnologie” sau „Wellbeing/ness/etc si tehnologie” si lista este luuuunga. Ca orice concept mestecat, rumegat, scuipat non-stop si iar mestecat isi pierde orice sens si orice tractiune. Orice rahat (la propriu sau la figurat) trebuie monitorizat, inregistrat, postat, publicat, promovat, aplaudat, aclamat, adulat si pus evident, in relatie cu… tehnologia. Cumva, nu conteaza cum. Direct, indirect, implicit sau fatis, cu sau fara legatura, dar musai in relatie cu tehnologia si virtutile sale „transformative”.

Slogane sforaitoare, tampe, abundente pana peste poate, suprasaturate de „marketing smart” colcaie pe toate bannerele, in toate campaniile, pe toate buzele setate deja sa toarne aceleasi absurditati legate de „inputul tehnologiei in vietile noastre” (evident, mici si banale in absenta tehnologiei), despre „tehnologie ca factor care a sters delimitarile dintre viata personala si cea profesionala” (asta din urma este noua Mecca a tembelismului), despre „diferenta” pe care o face tehnologia… cu privire la orice si oricine si iarasi… lista este lunga!

Si toate aceste prostii spuse pe nerasuflate sunt considerate „creative”!!! Cu cat sunt mai „in trend”, cu atat sunt mai creative! WTF?!!!! Nimeni nu se oboseste nici macar o secunda sa se dea un pas inapoi si sa se auda ce spune! Hipstereala de doi bani, lipsita de orice spirit critic, emfatica si aroganta, incapabila de a intelege ca asta este cel mai sigur mod de a dezgusta si indeparta consumatorii, prin excesul de clisee, prin repetitivitatea agasanta a mesajului, prin superficialitate si prin diareea verbala golita de orice continut. Am gura plina de „lifestyle”, deci combat! Melitez despre virtutile tehnologiei (pe care altminteri n-o „patrund”) doar pentru ca eu si cativa prieteni avem conturi de Facebook, niste telefoane scumpe care ne numara pasii… si job-uri de „comunicatori”!

Dragi comunicatori, sunteti pe punctul de a-mi face scarba de cuvantul „tehnologie”, cu repetitivitatea voastra de patefoane stricate! Ca sa nu mai pomenesc de cuvantul „lifestyle”!

Sigur ca impactul tehnologiei este urias! Stim, simtim asta in fiecare zi! Dar ceea ce faceti voi este doar o baie de clisee. Oare inginerii care inventeaza, dezvolta si implementeaza aceste tehnologii, nu se simt insultati de lipsa voastra crasa de „inventivitate”? Ati luat-o p-asta cu laifstailu si nu-i mai dati drumul din gura! Mai schimbati foaia, ca ne duceti in extrema ailalta!

O spunem de ani de zile, in emisiune, pe site, pe facebook, toate aceste medii mentionate aici fiind… tehnologie: daca tehnologia devine scop in sine, nu mai face doua parale! Daca transformati tehnologia intr-un tel al hedonismului, al masturbarii autosuficiente a unor ego-uri meschine, ea isi va fi ratat sensul de a fi cu adevarat o unealta a transformarii lumii. Smartphone-ul, laptopul, tableta, Facebook, Youtube sunt doar niste unelte, vehicule ale unor informatii, idealuri, pasiuni. Iar voi incercati sa ne convingeti ca cea mai bune utilizare pe care le-o putem acorda este… sa le asortam la tzoale!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar