21 comments

Peste 500 de milioane de conturi Yahoo au fost sparte… în 2014

by on 23/09/2016
 

Compania Yahoo a dezvăluit lumii că o jumătate de miliard de conturi au fost compromise, fiind sustrase informații despre: nume, telefoane, zile de naștere, parole criptate și chiar răspunsurile cu tot cu întrebarea de securitate.

Yahoo chiar vă recomandă să schimbați parola, deși ar fi un gest cam inutil în acest moment, deoarece această breșă masivă de securitate s-a întâmplat în anul 2014, dar probabil Yahoo încă folosește Internet Explorer, așa că s-a încărcat mai greu înștiințarea.

Conform datelor obținute în urma investigației făcute de către cei de la Yahoo, acest atac a fost efectuat prin sponsorizarea unui stat. Nu s-a specificat ce dovezi au sau care stat, dar din start pot să fie excluse națiuni precum SUA și Marea Britanie, din moment ce aceste națiuni sponsorizau deja Yahoo pentru acces la e-mail-urile voastre și chiar la camera voastră web prin Yahoo Messanger.

Oamenii a căror date au fost compromise ar trebui să primească un e-mail cu informații detaliate despre ce măsuri ar fi trebuit să ia în 2014 când incidentul s-a întâmplat, nu acum când probabil orice lucru rău s-ar fi putut întâmpla ca urmare a acestui hack probabil s-a întâmplat deja.

[Cnet]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response