36 comments

Placile EVGA FTW GeForce GTX 1070 si 1080 izbucnesc in flacari

by on 31/10/2016
 

Seria de placi video EVGA FTW GeForce GTX 1070 si 1080 au o mica problema cu distributia termica. Ambele modele de placi se pare ca au o mica eroare de fabricatie, caldura distribuindu-se in mod inegal, asta ducand la ecrane negre sau chiar moartea placii.

EVGA, dupa ce au fost asaltati de sute de utilizatori, atat pe Reddit, cat si pe alte canale de comunicare, au gasit o solutie destul de simpla. Ofera gratuit un thermal pad pentru a disipa caldura mai eficient. Problema este ca EVGA se asteapta ca toti utilizatorii sa stie unde sa puna thermal pad si cum sa deschida backplate-ul care se pare ca este problema.

Backplat-ul nu distribuie caldura cum trebuie, EVGA gasind o solutie simpla, punand intre aceste thermal pad-uri intre backplate si VRM, care pot ajunge pana la 107 grade C, EVGA aflandu-se intr-o situatie destul de critica momentan.

Este o eroare de proiectare, practic intreg ansamblul supra-incalzindu-se, ambele modele avand chip-urile de VRM expuse, existand necesitatea unui astfel de thermal pad, totusi EVGA insista ca placile nu au o problema, in ciuda fanilor care numesc rezolvarea un fel de: Guler Rusesc. Cei care s-au lovit de aceasta problema pot accesa acest site unde pot afla mai mult informatii despre cum si vor trebuii sa faca pentru a repara problema.

[Hothardware]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response