22 comments

Preturile pentru DDR4 vor creste in curand

by on 27/10/2016
 

Aparitia lui DDR4 a fost una extrem de interesanta, initial preturile fiind destul de mari, mai 2015 fiind punctul in care acestea au inceput sa scada, cea mai mica valoare fiind inregistrata in iunie anul curent. Din pacate, se pare ca acest trend nu mai este de actualitate, preturile incepand sa creasca treptat.

Motivul pentru care preturile au inceput acest trend ascendent nu este nici lipsa de materie prima, nu o fabrica care a fost mistuita de flacari … ci pur si simplu comerciantii de telefoane mobile.

Incepand de generatia precedenta de smartphone-uri, majoritatea producatorilor au ales sa includa memorii DDR4, exemple fiind Galaxy S7, Google Pixel sau Xiaomi, astfel cererea crescand cererea pentru aceste chipuri de memorie, astfel producatorii punand productia de DDR 4 pentru PC pe plan secund. Cu alte cuvinte, cererea este mai mare in cazul chipurilor de mobile, iar cererea merge mana in mana cu pretul final.

240220 21331

Samsung, de exemplu, a ridicat numarul de comenzi de chipuri de memorie DDR4, care au fost incluse in Note 7. S-ar putea sa asistam la o crestere, modica, a modulelor de memorie, nu atat de mare, dar totusi este un trend care ridica niste semne de intrebare destul de pertinente. Oare va ajunge mobilul nostru din buzunar sa inlocuiasca PC-ul de acasa? HP a incercat asta cu HP Envy x3. Nu acum, dar poate in cativa ani? Cinci, poate chiar sapte. Nu mai mult.

[Techpowerup]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response