30 comments

Procesorul AMD Ryzen a fost zărit înainte de anunț

by on 13/12/2016
 

În această seară AMD va dezvălui în mod oficial noile sale procesoare, bazate pe arhitectura Zen. Se pare însă că nu toată lumea înțelege ce este un NDA, așa că fișele de prezentare pentru unul din noile procesoare s-au scurs pe internet.

Ryzen este un procesor bazat pe noua arhitectură, o parte din seria Summit Ridge, cu 8 nuclee fizice și 16 fire de execuție. Acesta are 20MB de cache L2+L3 și poate atinge frecvențe de peste 3.4GHz, prin ceva numit Extended Frequency Range.

Ce înseamnă asta? XFR este un sistem de overclock automat care va scala frecvența procesorului în funcție de temperatura limită. Este similar cu ce vedem la plăcile Nvidia cu sistemul de Boost. Nu necesită input din partea utilizatorului, totul fiind bazat pe detecția temperaturii curente.

Ryzen mai este însoțit și de o tehnologie numită Pure Power, care se pare că este capabil să ofere performanță nemodificată la un consum de energie mai redus, compensând pentru comportamentul ineficient al hardware-ului în timp real. Sistemul poate monitoriza temperatură, frecvență și voltaj pentru a se asigura că totul funcționează cum trebuie.

În cele din urmă, Ryzen mai vine și cu Precision Boost, componenta de overclock manual care permite creșterea frecvenței în incremente de 25 de MHz, în funcție de preferințele utilizatorului.

În această seară, pe la ora 23:00, va avea loc anunțul oficial în care se va detalia exact ce fac aceste sisteme și vom ști tot ce trebuie despre noul procesor Ryzen și restul seriei Zen.

[Videocardz]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response