6 comments

Project Ara pus pe repaus de catre Google

by on 02/09/2016
 

Planurile mari ale Google pentru proiectul Ara s-ar putea sa nu se mai materializeze. Potrivit Reuters, marele G a decis sa amane inițiativa sa de telefon modular.

La inceputul acestui an, compania a anuntat ca va lansa un telefon dezvoltator cu componente interschimbabile, în al patrulea trimestru din 2016, înaintea unei versiuni de consum, programată pentru 2017. Din păcate, acest lucru s-ar putea sa nu se mai întâmple.

Conform relatarilor, Mountain View suspenda Ara „ca parte a unui efort mai larg de a eficientiza eforturile hardware ale companiei.” Va fi dificila lansarea unei versiuni de consum a unui telefon cu componente interschimbabile, la urma urmei, chiar dacă ultimul prototip nu este la fel de personalizabil cum si-a imaginat inițial Motorola. (De remarcat, Google a ales să păstreze proiectul Ara atunci când a vândut Motorola catre Lenovo.) Compania va trebui să producă pe cont propriu nu doar unitățile, dar si boxele modulare și camerele video pe care oamenii le pot schimba.

Aceleași surse au declarat acest telefon modular de vis al Google ar putea să nu fie complet mort, totuși. Compania ar putea licenția tehnologia proiectului Ara catre alti producatori de telefoane, care ar putea lansa, la urma urmei, o versiune pe care sa o putem cumpăra.
[Reuters]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response