0 comments

Qualcomm „ameninta” ca va intra pe piata de servere

by on 21/11/2014
 

Qualcomm stă destul de bine! Procesoarele sale Snapdragon sunt prezente în multe dintre dispozitivele mobile pe care le utilizati astăzi.

Cu toate acestea, compania nu se mulțumește cu atat – tocmai a confirmat planurile de a lansa propria linie de procesoare pentru servere. CEO-ul Steve Mollenkopf nu oferă prea multe detalii, dar sa nu vă surprinda daca auziti că aceste procesoare „grele” vor fi ARM-based, ca si cele de pe mobile. Nu avem o data exacta încă, deși executivii adaugă că firma este deja „in discutii cu clienții.”

Ca și în cazul chip-urilor de server de la AMD și HP, Qualcomm încearcă să atace Intel in punctul sau cel mai slab: consumul de energie. În timp ce chip-urile Xeon sunt in general foarte rapide, „setea” lor de curent este si ea cunoscuta.

ARM nu este o arhitectura la fel de rapida, dar este mult mai eficienta. Mollenkopf vede viitoarele procesoare Qualcomm pentru servere ca fiind viitorul companiei, fiind atragatoare pentru gigantii internetului gen Facebook, care ar putea ajusta centrele lor de date in asa fel incat să se ocupe de sarcini specifice la costuri mult reduse. Nu există nici o certitudine dacă Qualcomm va castiga pariul in lumea serverelor, dar aceasta miscare n-ar trebui sa-i lase indiferenti pe Intel.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response