17 comments

Radeon Vega arată bizar, dar din motive bune

by on 09/01/2017
 

La CES a fost dezvăluit în detaliu tehnologia de bază a noii generații de plăci video Radeon Vega. Însă singura demonstrație efectivă a fost pe Doom, unde placa rula pe detalii maxime, chiar și cu 8X TSSAA, în 4K la peste 70 de cadre pe secundă.

Placa video care rula acea demonstrație chiar a fost pozată, și nu arată tocmai standard. Nu doar pentru că avea conectorul de energie acoperit, pentru a nu ridica discuții despre consumul unei plăci care încă nu este terminată, dar și pentru că avea asta:

Conectorul acesta USB și placa adițională de care este atașat are un rol foarte important. Această componentă, prezentă doar pe modelele de testare, va permite monitorizarea în timp real a componentei electrice, în detaliu.

AMD speră ca astfel să evite pe viitor incidente precum consumul incorect al lui RX480 din PCI-Express, iar pe lângă asta va permite dezvoltatorilor de software să înțeleagă mai bine cum pot optimiza pentru a spori eficiența energetică.

Este foarte bine de văzut că AMD nu a ignorat problema de anul trecut și că ia măsuri serioase pentru ca aceasta să nu se repete pe viitor.

[Videocardz]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response