2 comments

S-a decis: supravegherea cetatenilor… nu incalca drepturile omului!

by on 09/12/2014
 

Magistratii britanici si-au dat consimtamantul pentru utilizarea webcam-urilor si pentru „alterarea” traficului de Internet pentru supravegherea cetatenilor, a decis una dintre cele mai inalte instante de la Londra.

La randul sau, New York Times noteaza ca Investigatory Powers Tribunal din Marea Britanie a decis ca supravegherea in masa a telefoanelor mobile si a comunicatiilor online nu contravine drepturilor la libera exprimare si intimitate, stipulate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului. „Supravegherea nu este o chestiune care violeaza drepturile omului”, a decis tribunalul britanic. Clarificarile au fost oferite la finalul unei investigatii menite sa clarifice statutul supravegherii cetatenilor in raport cu drepturile omului, dupa o serie de dezvaluiri facute de fostul consultant al Agentiei de Securitate Nationala din SUA, Edward Snowden. In consecinta, Curtea a decis ca actele intreprinse de Government Communications Headquarters (GCHQ) din Marea Britanie, si National Security Agency (NSA), din SUA, au folosit mijloace… legale!

comments
 
Leave a reply »

 
 • Grigore Ionel-Cristian
  09/12/2014 at 20:06

  Buna melodia ….

  Răspunde

 • Denis Băbeanu
  09/12/2014 at 23:34

  Suntem liberi, şi totuşi fiecare pas ne este urmărit îndeaproape de „alţii”. Suntem controlaţi fără să ştim într-o lume ca fiind catalogată „liberă”.

  Răspunde

Leave a Response