27 comments

Samsung a fost dat în judecată din cauza lui Note 7

by on 19/09/2016
 

Inevitabilul s-a întâmplat. Samsung a fost dat în judecată din cauza unui incident provocat de telefonul Galaxy Note 7.

Un individ din Florida, numit Jonathan Strobel, a avut neplăcuta surpriză de-a se trezi că telefonul i-a explodat din senin, în ziua de 9 septembrie când se afla într-un magazin. Telefonul, tot un Galaxy Note 7, i-a provocat arsuri de gradul 2 pe piciorul drept și pe degetul de la mână atunci când a încercat să scoată dispozitivul incandescent din buzunar. Telefonul nu suferiseră vreun șoc sau vreo perforare a bateriei, pur și simplu era un Galaxy Note 7.

Incidentul s-a întâmplat cu 6 zile înainte să fie emis ordinul de rechemare pentru dispozitive de către CPSC, comisia federală a SUA care se ocupă de siguranța produselor pentru publicul larg. Aceeași comisie care în trecut a mai ordonat și retragerea de pe piață a mai multor hoverboard-uri.

În urma incidentului, Strobel a decis să în judecată compania Samsung, cerând bani pentru a-i fi acoperite costurile medicale, salariul pierdut în timpul recuperării și suferința sa generală. Șansele ca acest proces să aibă succes nu sunt tocmai mici, din moment ce este clar un defect major prezent în câteva din telefoanele vândute de companie. Aparent, până la ora actuală au fost 92 de incidente raportate în care un Galaxy Note 7 a luat foc, și asta numai în SUA.

[Engadget]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response