24 comments

Samsung vrea grafică Nvidia sau AMD pentru telefoane

by on 13/09/2016
 

Compania Samsung se pare că are are de gând să abandoneze partenerii săi de hardware actuali, în materie de grafică, încercând să obțină parteneriate cu cele două forțe majore de pe piața plăcilor video, AMD și Nvidia.

Conform zvonurilor care se preling acum pe zidurile internetului, Samsung se află în discuții cu AMD și Nvidia în vederea licențierii tehnologiei lor pentru viitoarele variante ale chipset-ului Exynos, folosit în telefoanele proprii.

Până acum, Samsung a folosit soluțiile grafice Mali și PowerVR, de la ARM și Imagination. Acestea se descurcă respectabil pentru ceva care trebuie să funcționeze cu mai puțină energie ca un monitor stins, dar se pare că cei de la Samsung nu sunt mulțumiți.

În acest moment, Nvidia pare a fi candidatul cel mai probabil, din moment ce are deja experiență la integrarea graficii cu tehnologia ARM, prin intermediul seriei de procesoare Tegra.

Dacă acest zvon se va adeveri, lucru care va deveni evident abia anul viitor în cel mai bun caz, atunci poate că vom vedea ceva schimbare în domeniul graficii pentru telefoane mobile. Cu puțin noroc, rezultatul nu va fi la fel de exploziv ca ultimele schimbări din domeniul bateriilor pentru telefoane mobile.

[Bit-Tech]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response