1 comment

SSD-uri mai ieftine de la Samsung

by on 10/10/2014
 

Samsung a anuntat ca acum productia in masa a modulelor de memorie care pot stoca cate 3 biti pe celula este posibila la scara mare, si acest lucuru se datoreaza constuctiei 3D a memoriei NAND.

Samsung sustine ca metoda de a construi memorii V-NAND 3D le permite sa obtina o densitate mult mai mare pentru un chip, dar si cu performante mai bune. Metoda 3D V-NAND inseamna practic suprapunerea mai multor straturi de memorie, in acest mod reducad dimensiunea chipului si imbunatatind densitatea. Vicepresedintele Sasmung Jaesoo Han a declarat ca aceasta noua linie de productie va ajuta la eliminarea HDD-urilor si va usura tranzitia de la HDD la SSD, pentru ca aceste vor deveni in acest fel mai spatioase si mai ieftine.

Prima serie produsa este de fapt a doua generatie de module 3D V-NAND. Fiecare chip poate oferi o densitate capabila sa stocheze 128GB si utilizeaza 32 de straturi verticale. Samsung a mai declarat ca noua tehnologie dubleaza productivitatea. Aceste module sunt fabricate pe 10nm.

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response