15 comments

Steam suportă Dualshock 4

by on 15/12/2016
 

Valve anunță că de acum înainte veți putea folosi un controller Dualshock 4 pentru a naviga prin Steam și pentru jocurile care se folosesc de Steam Controller API.

Gamepad-ul consolei Playstation 4 are compatibilitate completă cu soluția software făcută de Valve pentru propriul controller, cele două dispozitive având și câteva elemente în comun, cum ar fi suprafețele tactile. Și fiind vorba de un API public, orice dezvoltator de jocuri poate acum să integreze și pe PC suport pentru Dualshock 4, soft-ul se va ocupa de cea mai mare parte din muncă. Toate funcțiile acestui gamepad sunt citite și pot fi atribuite oricărei acțiuni dorește utilizatorul, așa că acea suprafață tactilă și componenta de detecție a mișcării pot fi utilizate pe post de mouse, pentru a emula comenzi de la tastatură și multe, multe altele.

Valve chiar speră să se folosească de această soluție pentru a integra suport pentru mai multe tipuri de controllere, scutind utilizatorii de rând de nevoia de-a tot căuta emulatoare sau drivere realizate de comunitate.

[The Next Web]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response