0 comments

Motive pentru care sa alegi un telefon cu baterie detasabila!

by on 23/05/2015
 

Trendul telefoanelor aparute in ultimii ani este sa nu mai permita detasarea bateriei, dar totusi sunt telefoane high-end precum LG G4 care permit acest lucru. De asemenea LG G4 a primit si un scor foarte bun din partea celor de la iFixit… fix din acest motiv, si pentru ca telefonul se poate desface si repara foarte usor. Noi am gasit cateva motive importante pentru care nu am renunta la o baterie detasabila, desi unii ar spune aceasta facilitate nu mai este atat de necesara in contextul actual.

1. Inlocuirea bateriei cu una mai mare

Pe piata sunt multi producatori de baterii, iar acestia scot modele care au capaciatati uneori mult mai mari decat cea a bateriei cu care vine telefonul din fabrica, asadar puteti imbunatatiti capacitatea bateriei fara sa puneti o husa gigant cu baterie incorporata, pentru ca in multe cazuri bateriile aftermarket nu schimba dimensiunea telefonului, dar au o capciatate mai mare.

2. Posibilitatea de a schimba bateria pe loc, fara service

Daca telefonul are o baterie detasabila, o puteti schimba cand aceasta s-a stricat, fara sa mai apelati la un service specializat, sau daca plecati intr-o excursie si nu aveti acces la curent mai mult timp decat va tine o incarcare a bateriei, puteti cumpara mai multe baterii pentru telefon si sa le schimbati pe loc, asadar nu mai este nevoie sa carati un power-bank, care este de multe ori mult mai mare decat 2 sau 3 baterii ale telefonului la un loc. In plus, exista multe cazuri in care power-bank-ul a stricat circuitul de incarcare sau bateria telefonului.

3. Resetarea rapida, in cazul unui freez

Fie ca este un terminal cu iOS sau Android, sunt cazuri in care telefonul se blocheaza, si nu mai poate fi restartat decat prin acel buton mic care este accesibil cu un ac, asta in cazul fericit in care telefonul beneficieaza de asa ceva, daca nu, o baterie detasabila rezolva problema instant.