12 comments

Transcend lansează RAM care poate funcționa la temperaturi extreme

by on 29/11/2016
 

Mulți oameni s-au aflat în situația de-a se trezi că PC-ul a început să se comporte bizar la temperaturi extreme. Numeroase pot fi componentele cu tendința de-a lua foc, dar RAM-ul nu va mai fi una… cel puțin nu pentru anumite aplicații.

Transcend anunță o nouă serie de plăcuțe de RAM, de tipul DDR4 SO-DIMM, făcute pentru sectorul industrial. Acestea pot funcționa la temperaturi care în mod normal ar împiedica RAM-ul să funcționeze. Plăcuțele sunt certificate să funcționeze non-stop între 85 și -40 de grade.

În mod normal, memoria RAM este certificată să funcționeze de la 0 la 85 de grade, nu prea este făcută să funcționeze în condițiile de zi cu zi de la Polul Nord. Transcend a folosit chip-uri Samsung pentru a construi RAM-ul, alături de placare cu aur și condensatori foarte durabili. Au rezistență la șocuri, efecte electromagnetice și tot tacâmul.

Ca performanță, au o frecvență de 2400MHz, operează la 1.2 volți și vin în variante de 8GB și 16GB. Varianta de 8GB are și suport pentru ECC.

Costul acestor plăcuțe de memorie nu a fost dezvăluite, dar probabil nu va fi mic.

[Anandtech]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response