5 comments

Trei link-uri care te scapa de Windows 10 update

by on 08/01/2016
 

In ultima perioada am tot scris stiri legate de faptul ca un numar alarmant de mare de utilizatori Windows 10 incep sa se planga de sistemul de operare si de tacticile folosite de Microsoft pentru a instala pe cat mai multe sisteme ultimul lor OS.

Nu este neaparat un lucru rau. Exista si un revers al medaliei, update-urile de securitate fiind necesare, asta ca sa nu mai discutam de importanta pentru gameri a noului DirectX 12 care este ferecat bine in spatele lui Windows 10. Asa cum au facut si in trecut cu Windows Vista si DirectX 10. 

Cu toate astea, sa scapi de acele pop-up-uri agasante si de un Windows care mai are putin si iti baga pe gat upgrade-ul devine un tel in viata dupa ce te-a adus pe culmile disperarii acel pop-up. 

Microsoft a folosit tactici destul de agresive pentru a se asigura ca utilizatorii ajung sa experimenteze noul OS, indiferent ca acestia doreau sau nu sa faca upgrade-ul de la Windows 7 sau 8. Asa s-a trezit si acest redactor cu Windows 10 peste noapte instalat pe laptop fara sa stiu cum s-a intamplat asta. Iar cazurile se pare ca sunt din ce in ce mai dese, utilizatorii facand „din greseala” acest Windows 10 update , trezindu-se ca subsemnatul cu Windows 10 instalat sau pur si simplu pacaliti sa faca upgrade-ul.

Sarind peste problemele de siguranta, colectarea de date sau livrarea de publicitate fara acordul userului, Windows 10 este inca incompatibil cu multe sisteme, mai ales laptop-uri, unii producatori sugerand userilor sau spunandu-le direct sa nu instaleze Windows 10. In caz contrar pot aparea probleme majore, precum back-up-uri distruse, aplicatii care nu mai functioneaza, proiecte care refuza sa ruleze in diferite programe, asta ca sa nu mai discutam despre performanta scazuta pe anumite sisteme. Sunt doar cateva dintre problemele pe care multi dintre useri le-au intampinat.

Asa ca, daca esti unul dintre cei care se lupta zilnic cu acele notificari agasante, mai jos exista trei link-uri care te pot ajuta sa scapi definitiv de update-uri, upgrade-uri, roll back-uri si alte zdranganele care iti mananca timpul liber.

 • Never10 este primul pe lista, tocmai pentru ca este cel mai usor de utilizat. Pe langa asta este extrem de util pentru cei care au putin know-how despre cum functioneaza un sistem de operare, fiind necesara simpla apasare a doua butoane si restul de treaba o face programul. Ce este important de mentionat este ca Never10 nu impiedica instalarea de update-uri Windows, asta incluzand infamul update KB3035583 care te obliga sa faci upgrade la Windows 10. Never10 pur si simplu foloseste arhitectura Windows pentru a configura sistemul de operare sa NU schimbe versiunea instalata de Windows. Util si simplu de folosit!
 • Cei de la HowToGeek au realizat un ghid destul de bine inchegat care te invata cum sa impiedici Windows 10 sa se instaleze pe sistemul tau. Interesant este faptul ca nu s-au limitat la o singura metoda, alegand sa priveasca problema din mai multe unghiuri, astfel existand mai multe optiuni. Atat pentru cei tech savy, cat si pentru cei obisnuiti cu tactica „apasa un buton”.
 • Ultimul link pe lista vine chiar de la Microsoft. Cu toate ca sunt baieti rai uneori, asta nu inseamna ca nu te invata cum sa iti editezi optiunile de notificari si upgrade, existand chiar o pagina destul de stufoasa pe aceasta tema, cu toate ca iti trebuie ceva experienta cu Windows pentru cateva dintre actiuni. Chiar si asa, este o lectura destul de buna pentru cei care doresc sa scape fara ajutor extern de upgrade-uri si pop-up-uri.

 

comments
 
Leave a reply »

 
 • 22/01/2017 at 08:05

  „Te scapa”??? Dar ce, windows 10 e ceva rau? e bau-bau? 😀

  Răspunde

 • 22/01/2017 at 08:43

  Puteți să-mi dați 5-10 motive inteligente sa nu instalez Windows 10 gratis acum și să instalez mai târziu cu plata !!!

  Răspunde

 • 22/01/2017 at 10:48

  Ce articole 🙂 se inoculeaza prostului mediu, cu windows 7 de pe filelist, ca windows 7 rules. Apoi prostul mediu apare peste tot pe net si militeaza pentru windows 7, injura Microsoft si pe oricine ii spune ca windows 10 e ok, nu e ciuma, cum crede orice redus. Oricum, in final tot el stie cel mai bine, ca orice prost e sigur pe el. Ce-i drept, prostul are si idei putine si fixe, deci devine loial Zona it si atat.

  Răspunde

 • 22/01/2017 at 11:03

  Terminati cu prostiile. Windows 10 este un o.s. foarte bun si super usor de folosit. Prea multe zvonuri si review-uri negative nefondate.

  Răspunde

Leave a Response