4 comments

Ubisoft promite să nu mai oblige jucătorii să cumpere DLC

by on 23/11/2016
 

Din categoria „nu e cam frig în iad?”, Ubisoft se pare că va implementa o serie de schimbări radicale la modul în care tratează jocurile sale de multiplayer.

Anne Blondel-Jouin, Vice-Președinte la divizia de Live Operations a companiei, a detaliat care sunt planurile de viitor în ceea ce privește lansarea de conținut nou pentru titlurile de multiplayer marca Ubisoft. Genul de planuri care atunci când le auzi te fac să te întrebi dacă nu cumva citești o declarație de la un studiou cu totul diferit, ca CD Projekt sau Paradox Interactive.

În cuvintele sale:

”Gata cu DLC-ul pe care trebuie să îl cumperi pentru întreaga experiență. Ai jocul și dacă vrei să îl extinzi, în funcție de ce experiență vrei să ai, ești liber să îl cumperi sau nu.”

Asta este oarecum o schimbare radicală de filozofie pentru Ubisoft, deoarece vorbim de compania care pentru The Crew a limitat funcția de „Looking for Group” la un expansion… cel care nu era inclus în season pass.

Filozofia de acum înainte este cea de-a nu mai forța utilizatorul să cumpere DLC doar pentru a putea juca mai departe așa cum trebuie. În alte cuvinte, este ideea de bază folosită momentan pentru Rainbow Six Siege, având rezultate foarte pozitive. Jocul are DLC, dar nu limitează conținutul, hărțile sunt gratuite și personajele noi pot fi obținute și de cei care nu au cumpărat pachetele noi. Având în vedere cât de bine a evoluat jocul din momentul lansării, nu este o idee rea.

Jocurile de multiplayer marca Ubisoft vor primi suport pentru o perioadă între 5 și 10 ani, așa că foarte probabil Rainbow Six Siege va mai avea sezoane noi pentru ceva vreme. Rămâne de văzut dacă aceeași filozofie va fi aplicată la jocuri precum The Crew și The Division.

[Games Industry]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response