3 comments

Un pusti cheltuieste 37000 de euro pe aur in Game of War Fire Age

by on 04/10/2014
 

Povesti de groaza cu sumele exorbitante pe care oamenii le cheltuiesc pe chestii din jocuri, circula de cand sunt posibile microtranzactiile si cumparaturile in-app. Dar un tanar din Belgia a depasit orice imaginatie: la doar 15 ani a cheltuit 37000 de euro (!!!) pe aur in jocul de strategie Game of War Fire Age.

Conform publicatiei Nieuwsbald, pustiul a cumparat aur in joc folosindu-se de cardul de credit al bunicului sau. Informatiile de pe card i-au fost date de mama lui, care si-a rugat fiul sa o ajute sa cumpere si sa downloadeze o carte electronica pe tableta ei. Dupa ce si-a legat cardul la propriul cont de iTunes, copilul a cheltuit mii de euro pe aur in Game of War Fire Age in cursul catorva luni. Mama baiatului sustine ca odrasla sustine nu stia ca risipeste bani reali.

Exista o reala ingrijorare referitoare la cumparaturile in aplicatii ce se auto-denumesc „gratuite”, fapt ce a facut Uniunea Europeana sa recomande ca aplicatiile construite pe un asemenea model sa nu se mai intituleze „gratuite”. Magazinul virtual Google si-a schimbat politicile astfel incat sa respecte noile reguli. Si Apple a intervenit in trecut, cand copiii au facut cumparaturi mari in aplicatiile lor gazduite in AppStore.

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response