3 comments

Un robot de securitate a fost luat la bătaie

by on 26/04/2017
 

Mai țineți minte acel banc despre robotul care prinde hoți ce în România este furat? Eh, începe să se adeverească gluma. Un robot de securitate a fost luat la bătaie, dar nu prin Vaslui, ci în Silicon Valley.

Knightscope K5 este un robot de securitate construit pentru a patrula prin parcări, fiind capabil să scaneze până la 300 de numere de înmatriculare pe minut, cu scopul de-a se asigura că mașinile sunt unde trebuie și că nu se întâmplă nimic suspicios. Varianta sa următoare chiar va fi capabilă să detecteze arme de foc, deși poate nu i-ar strica dacă ar fi în stare să detecteze și pumni.

Robotul a fost luat la bătaie de un individ în stare de ebrietate, fiind lovit și dărâmat la pământ. Omul în vârstă de 41 de ani a fost arestate de poliție, iar robotul de 1.5 metri a suferit doar câteva zgârieturi.

Totuși, se pare că robotul nu este tocmai nici el ușă de biserică. În trecut acesta fost implicat în incidente în care a dărâmat și călcat copii pe picioare, dar fără să fie provocate răni.

Sigur, nu este tocmai un T-800, dar Skynet trebuie să înceapă cu ceva.

[Ars Technica]

comments
 
Leave a reply »

 
  • Tavy
    26/04/2017 at 13:08

    „se pare că robotul nu este tocmai nici el ușă de biserică”, ce comparatie :)))
    „a dărâmat și călcat copii pe picioare”, are picioare?? 😀

    Răspunde

Leave a Response