45 comments

Uniunea Europeană vrea Wi-Fi gratuit peste tot

by on 15/09/2016
 

Uniunea Europeană are un plan nou care implică implementarea de Wi-Fi gratuit pe tot continentul. Nu doar în marile metropole, nu doar în orașe, ci și în sate… probabil nu la satele noastre, dar sate în general.

Ca parte din noile reglementări făcute de Uniunea Europeană sub noul Cod European de Comunicații Electronice, a fost bugetată suma de 120 de milioane de euro pentru achiziția de echipament care să permită înființarea unor puncte de acces wireless la internet în cât mai multe localități de pe continent.

Pe lângă asta, a fost stabilit  și obiectivul ca fiecare casă din Europa să aibă acces la internet cu o viteză de 100Mbs download până în anul 2025. Poate că pentru mulți dintre noi asta pare a fi ridicol de puțin peste extrem de mulți ani, dar la ce internet există prin unele locuri de pe continent, este chiar un plan îndrăzneț. De asemenea, până atunci se speră că va fi pusă la punct infrastructura 5G a Europei.

Codul cel nou mai include și câteva alte lucruri, cum ar fi mici modificări la legile de copyright care obligă înăsprirea măsurilor de depistare a încălcării drepturilor de autor și continua imposibilitate de-a face o poză unui anumit turn din Paris noaptea și să o postezi pe internet fără să încalci legea.

[Ars Technica]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response