1 comment

Virusul Asacub evolueaza, acum fura date bancare

by on 26/01/2016
 

Ceva ce nu vrei sa auzi vreodata este ca un virus care deja isi face de cap prin ecosistemul Android a evoluat, fiind acum capabil sa provoace pagube financiare serioase. Asta s-a intamplat cu virusul Asacub.

Varianta initiala a virusului cu pricina a fost descoperita anul trecut, la ace vreme avand ca functie principala furarea de date personale, precum liste de contacte, dupa care se auto-trimitea prin SMS tuturor celor cunoscuti si bloca ecranul telefonului.

Dupa ce s-a propagat suficient de mult incat sa intre in topul celor mai „populare” exemple de malware de pe „piata”, Asacub a inceput sa sustraga date bancare.

Mai intai, virusul a vizat cetateni din Rusia si Ucraina, avand in componenta sa pagini false ale unor banci care colectau date ce erau apoi trimise inapoi la cei care au realizata varianta modificata. Apoi au inceput sa apara si variante de Asacub care continueau pagini false ale unor banci din SUA, iar in curand probabil acoperirea acestui virus se va extinde mai ceva Netflix.

Ce puteti face pentru a va proteja? Incercati sa nu descarcati lucruri bizare pe telefon si poate sa folositi o aplicatie anti-virus. Alternativ, ati putea tine datele bancare departe de telefon.

[Playtech]

comments
 
Leave a reply »

 

Leave a Response